EST

Lihakool

Sealiha on hea liha

Sealiha_190x190

Sealihast rääkides kerkib paljudel inimestel silme ette rasvast nõretav seapraad. Tegelikkuses ei ole see aga nii – sea lahtilõikamisel erinevateks tükkideks saadakse üsna erineva toiteväärtuse ja rasvasisaldusega sealihalõiked. Ribiliha on tõesti kõige rasvasem, kuid kas te oleksite arvanud, et seafilees on vaid 6% rasva?

Linnuliha peetakse kõige väiksema rasvasisaldusega lihaks, kuid vaadates keskmist väärtust, selgub, et sea- ja linnuliha on oma rasvasisalduse poolest täiesti võrreldavad. Sealiha kasuks räägib aga see, et see sisaldab enam valku, tsinki ja magneesiumi.

Keskmiselt sisaldub 100 grammis:

sealihas (keskmise rasvasusega) broileris (toores, nahaga)
Energiat 217 kcal 206 kcal
Rasvu 16,7 g 14,6 g
Valke 17,0 g 19 g
Magneesiumi 21 mg 7,6 mg
Rauda 1,1 mg 0.9 mg
Tsinki 2,8 mg 1,3 mg

Kasutatud allikas: www.nutridata.ee

Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldavad 2015. aasta suvel üle-Eestilise teavituskampaania sealiha tervislikkusest ja vajalikkusest, mille kohta saab põhjalikumalt lugeda veebilehelt www.toiduliit.ee/sealiha. Lisaks on veebilehel maitsvaid retsepte, mida sealihast valmistada ning palju muud huvitavat lugemist!