Ahju-ratatouille

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

1 punane sibul
1 kollane sibul
5 küüslauguküünt
1 väike baklažaan
1 väike suvikõrvits
3 eri värvi paprikat
0,5 dl oliiviõli
1 tl kuivatatud tüümiani
400 g purustatud tomateid
5 dl köögiviljapuljongit
Peale:
sidrunikoort
värsket tüümiani
soola, musta pipart

Valmistamine

Tükelda kõik köögiviljad kuubikuteks ja pruunista kergelt pannil õlis. Sega hulka tüümian, konservtomatid ja puljong ning kalla ahjuvormi. Küpseta 175 kraadi juures u 45 minutit, kuni köögiviljad on pehmed, aga samas veel meeldivalt krõmpsud. Lõpus sega hulka riivitud sidrunikoor ja hakitud tüümian, vajadusel lisa soola ja pipart. Paku koos mahlaka grillitud seafileega.