Retseptid
Ahju-ratatouille
Neljale
Koostisosad
1 | punane sibul |
1 | kollane sibul |
5 | küüslauguküünt |
1 | väike baklažaan |
1 | väike suvikõrvits |
3 | eri värvi paprikat |
0,5 dl | oliiviõli |
1 tl | kuivatatud tüümiani |
400 g | purustatud tomateid |
5 dl | köögiviljapuljongit |
Peale: | |
sidrunikoort | |
värsket tüümiani | |
soola, musta pipart | |
Punase veini marinaadis grill-liha |
Valmistamine
Tükelda kõik köögiviljad kuubikuteks ja pruunista kergelt pannil õlis. Sega hulka tüümian, konservtomatid ja puljong ning kalla ahjuvormi. Küpseta 175 kraadi juures u 45 minutit, kuni köögiviljad on pehmed, aga samas veel meeldivalt krõmpsud. Lõpus sega hulka riivitud sidrunikoor ja hakitud tüümian, vajadusel lisa soola ja pipart. Paku koos mahlaka grillitud seafileega.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa