EST

Retseptid

Ahjukartulid paradiisiõunte ja sibulaga

Neljale-kuuele

Koostisosad

1 kg kartuleid
2 väiksemat punast sibulat
10-15 punast paradiisiõuna
Rosmariiniokkaid (värskeid või külmutatud)
1-2 loorberilehte
2-3 sl külmpressitud oliiviõli
Soola ja musta pipart
Juubelipraad õunte ja sinepiga

Valmistamine

Lõika pestud koorega kartulitest ja kooritud sibulatest sektorid. Nirista peale oliiviõli, sega läbi ning maitsesta soola, pipra ja rosmariiniokastega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40-50 minutit, lisa ka paradiisiõunad. Küpseta veel 10-15 minutit, kuni kartulid on kaunilt pruunikad, krõbedad ja samas pehmed.

Serveeri koos õunte- ja sinepimarinaadis juubelipraega.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa