Retseptid
Ahjus küpsetatud hakklihapallid riisiga
Neljale kuni kuuele
Koostisosad
400 g | Kodune hakkliha |
1 | suurem sibul |
2 | küüslauguküünt |
2 | muna |
1 dl | pudruriisi |
2-3 sl | hakitud lehtpeterselli |
2-3 dl | puljongit |
1 dl | vahukoort |
1 dl | maitsestatud tomatikastet |
soola, musta pipart |
Valmistamine
Haki sibul ja purusta küüslauk, sega koos munade ja keetmata riisiga hakkliha hulka. Maitsesta soola, pipra ja hakitud lehtpeterselliga. Vormi kanamunasuurused pätsid (8–10 tk) ja tõsta ahjuvormi. Sega puljong koore ja tomatikastmega, vala pallidele. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25–30 minutit. Serveeri juurde keedetud riisi ja värsket salatit.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa