Retseptid
Ameerikapärane juustuburger
Valmista rikkalik ameerikapärane juustuburger ja paku kõrvale ahjus küpsenud friikartuleid parmesaniga!
Koostisosad
2 pakki | Juustuburger |
4 | seesamiseemnetega burgerikuklit |
paksu majoneesi (nt Hellmann’si) | |
2 | hapukurki või marineeritud kurki |
4 | salatilehte |
4 | 4 viilu juustu |
Porgandisalat: | |
500 g | porgandit |
1 dl | majoneesi |
0,5 dl | magusteravat tšillikastet |
1 sl | valge veini äädikat |
soola ja musta pipart | |
Marineeritud sibulad: | |
2 | punast sibulat |
3 tl | valge veini äädikat |
või sidrunist pressitud mahla | |
1 sl | vedelat mett või suhkrut |
Friikartulid: | |
1 pakk | külmutatud friikartuleid |
riivitud parmesani | |
õli | |
soola |
Valmistamine
Pane esmalt sibulad marinaadi. Selleks koori ja poolita sibulad ilusateks poolrõngasteks.
Sega äädikas või sidrunimahl mee või suhkruga kuni lahustumiseni. Kalla sibularatastele ja lase marineeruda, kuni neid vajad.
Valmista porgandisalat. Koori porgandid ja riivi jämedalt. Sega kokku kastmeainetega.
Grilli juustuburgeripihvid ja soojenda ka kuklipoolikud grillil. Määri kuklile majoneesi, laota seejärel peale salatileht ning sellele porgandisalat, seejärel kuum burgeripihv otse grillilt, juustuviil, kurgiviilud ja marineeritud sibulad ja kata kukliga.
Lisandi jaoks laota friikartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale õli ja soola, sega läbi. Küpseta 200 kraadi juures u 10 minutit või kuni kartulid on küpsed ja krõbedad. Lõpetuseks puista üle riivitud parmesaniga.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa