EST

Retseptid

Ameerikapärane steigivõileib kapsa-õunasalatiga

Tase: null

Koostisosad

500 g Boston butt steik tammesuitsuses marinaadis
1 pikk tume ciabatta
30 g sinihallitusjuustu
2 sl majoneesi
1 tl teralist Dijoni sinepit
oliiviõli
Kapsa-õunasalat:
150 g valget peakapsast
150 g punast kapsast
1 rohelise sibula vars
0,5 suuremat hapukat õuna (nt Granny Smith)
3 sl majoneesi
1 tl valge veini äädikat
1 tl teralist Dijoni sinepit
0,5 tl suhkrut
soola, pipart
2 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Salati valmistamiseks haki kapsad ja roheline sibul. Eemalda õunasüdamik, viiluta õunapoolik õhukeselt, lao viilud kolme-nelja kaupa üksteise otsa ja lõika seejärel u tikusuurusteks tükkideks. Lisa koos peterselliga kapsasegule. Sega kokku majonees, äädikas, sinep, maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning sega korralikult salatiga.

Grilli steike kummaltki poolt 8–10 minutit. Lase lihal pisut puhata. Samal ajal poolita ciabatta, määri kergelt õliga ja kuumuta grillil u 1 minut mõlemalt poolelt. Sega majonees ja sinep ning määri alumisele saiapoolikule, tõsta peale kapsa-õunasalatit. Lõika steigid õhukesteks viiludeks ja kata nendega võileib. Pudista peale sinihallitusjuustu ja pisut hakitud peterselli ning kata pealmise saiapoolikuga. Lõika soovi korral kohe paraja suurusega portsjonitükkideks ja kinnita grilltikkudega. Serveerimisel paku kõrvale järele jäänud kapsasalatit.

Retsept: Britt Paju, foto: Toomas Tikenberg.