Retseptid
Baklažaani-hakklihavorm
Koostisosad
400 g | Veisehakkliha |
2 | küüslauguküünt |
1 | loorberileht |
1 sl | hakitud rosmariini |
400 g | purustatud konservtomateid |
1 dl | punast veini |
1 dl | vett |
800 g | baklažaani |
60 g | riivitud mozzarellat |
60 g | riivitud suitsujuustu |
basiilikulehti | |
soola, pipart | |
õli praadimiseks |
Valmistamine
Pruunista sügavamal pannil väheses õlis hakkliha koos hakitud küüslauguga. Kui kasutad tavalist panni, vala pruunistunud segu hiljem potti ümber. Lisa loorber, rosmariin ja tomatid ning lase keema tõusta, seejärel sega sekka vein ja vesi ning lase vaiksel tulel kaane all u 1 tund podiseda. Vajadusel lisa vahepeal veel vett ja sega. Maitsesta soola-pipraga.
Viiluta baklažaanid pikkupidi või lõika ketasteks ning sega kergelt soolaga. Lase nii u 30 minutit seista, seejärel pühi majapidamispaberiga maha eraldunud vedelikupiisad ja pruunista baklažaaniviile pannil väheses õlis mõlemalt poolt u 1–2 minutit.
Kui kaste on valmis, tõsta seda paar supilusikatäit rasvainega määritud ahjuvormi põhjale ning lao peale baklažaaniviilud. Järgmise kihi jaoks lisa kastet juba julgemalt ja puista peale juustusegu. Lao jälle peale baklažaanid. Korda kihte seni, kuni materjali jagub, kuid kõige pealmiseks kihiks jäta õhem kiht kastet ja riivjuustu. Küpseta baklažaanivormi 180-kraadises ahjus u 40 minutit ja lase enne serveerimist vormis u 10 minutit taheneda. Serveerimisel puista peale basiilikulehti.
Foto & retsept: Britt Paju