EST

Retseptid

Baklažaani-hakklihavorm

Tase: null

Koostisosad

400 g Veisehakkliha
2 küüslauguküünt
1 loorberileht
1 sl hakitud rosmariini
400 g purustatud konservtomateid
1 dl punast veini
1 dl vett
800 g baklažaani
60 g riivitud mozzarellat
60 g riivitud suitsujuustu
basiilikulehti
soola, pipart
õli praadimiseks

Valmistamine

Pruunista sügavamal pannil väheses õlis hakkliha koos hakitud küüslauguga. Kui kasutad tavalist panni, vala pruunistunud segu hiljem potti ümber. Lisa loorber, rosmariin ja tomatid ning lase keema tõusta, seejärel sega sekka vein ja vesi ning lase vaiksel tulel kaane all u 1 tund podiseda. Vajadusel lisa vahepeal veel vett ja sega. Maitsesta soola-pipraga.

Viiluta baklažaanid pikkupidi või lõika ketasteks ning sega kergelt soolaga. Lase nii u 30 minutit seista, seejärel pühi majapidamispaberiga maha eraldunud vedelikupiisad ja pruunista baklažaaniviile pannil väheses õlis mõlemalt poolt u 1–2 minutit.

Kui kaste on valmis, tõsta seda paar supilusikatäit rasvainega määritud ahjuvormi põhjale ning lao peale baklažaaniviilud. Järgmise kihi jaoks lisa kastet juba julgemalt ja puista peale juustusegu. Lao jälle peale baklažaanid. Korda kihte seni, kuni materjali jagub, kuid kõige pealmiseks kihiks jäta õhem kiht kastet ja riivjuustu. Küpseta baklažaanivormi 180-kraadises ahjus u 40 minutit ja lase enne serveerimist vormis u 10 minutit taheneda. Serveerimisel puista peale basiilikulehti.

Foto & retsept: Britt Paju