EST

Retseptid

Bataadi-hakklihavorm

Neljale kuni kuuele

Koostisosad

Bataadipüree:
800 g bataati
1 sl võid
1 tl soola
1 muna
Täidis:
1 keskmine sibul
3 küüslauguküünt
1 sl õli
400 g Kodune hakkliha
1,5 tl vürtskööment
soola
2 tl kuivatatud punet
3 sl tomatipüreed
1 dl vett
100 g külmutatud herneid

Valmistamine

Koori ja tükelda bataat, keeda väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja püreeri. Lisa või ja maitsesta soolaga. Lase jahtuda leigeks ja sega hulka muna.

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Pruunista hakkliha pannil õlis, lisa sibul, küüslauk ning muud maitseained praadimise lõpupoole. Prae segades veel läbi. Lisa ka tomatipüree ja vesi ning hauta pannil veel 3 minutit. Sega hulka külmutatud herned. Laota hakklihatäidis ühe suurema või 4 väikese portsjonvormi põhjale. Tõsta bataadipüree peale ja tasanda pind. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit või kuni vormid küpsed. Serveeri kõrvale meelepärast värsket salatit.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa