EST

Retseptid

Bataadifriikad

Koostisosad

2 bataati (u 300-350 g)
3-4 sl maisitärklist
1 tl vürtsköömneid (soovi korral)
3-4 sl oliiviõli
(helbe)soola
500 g Ribeye-steik seavälisfileest

Valmistamine

Koori bataadid ja lõika viiludeks ning need omakorda pulkadeks. Aseta bataadiviilud pooleks tunniks külma vette ja seejärel patsuta köögipaberiga kuivaks. Pane tärklis supitaldrikusse, sega soovi korral hulka vürtsköömned. Veereta selles kergelt bataadiviile – nii jäävad need küpsedes krõbedad. Laota pulgad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühes kihis ja nirista peale mõnusalt oliiviõli. Küpseta 200 kraadi juures u 20-30 minutit. Keera friikaid küpsemise ajal mõned korrad ümber, et need saaksid igalt poolt krõbedaks. Puista serveerides üle helbesoolaga ja naudi kuumalt koos grillitud steigiga.

Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa