EST

Retseptid

BBQ-kastmes seapraad

Kuuele–kaheksale

Koostisosad

1,5 kg Seapraad klassikaline
3 sibulat
1 sl oliiviõli
2 dl BBQ-kastet (nt Hellmann's Original BBQ-kaste)
tšillipipart
vett
soola ja musta pipart

Valmistamine

Nirista malmpoti põhja oliiviõli. Koori sibulad, lõika sektoriteks ja laota potti. Maitsesta praetükk soola ja musta pipraga ning tõsta sibulatele, kamar allpool. Laota praetükile BBQ-kaste ja kalla peale nii palju vett, et praad oleks ½ osas kaetud. Tõsta kaanega kaetud malmpott ahju 160 kraadi juurde pooleks tunniks küpsema. Võta lihatükk ahjust, lõika kamarasse triibud, maitsesta pealt soola ja tšillipipraga ning tõsta potti tagasi, nüüd kamar peal. Küpseta veel kaane all 1,5 tundi või kuni liha on peaaegu küps. Lõpuks pruunista kamarat ilma kaaneta 5–10 minutit grillrežiimil. Valmista vahepeal ka kartuli-kõrvitsatamp või küpseta kõrvale lihtsalt ahjujuurikaid või -kartuleid. Potis olev sibulatega BBQ-kaste serveeri liha kõrvale, maitseb hea!

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa