EST

Retseptid

Brüsseli kapsa salat apelsini, pomeli ja kuivatatud aprikoosidega

Kuuele

Koostisosad

1 dl musti Beluga läätsesid
400 g värskeid Brüsseli kapsaid
0,5 apelsini koor
2 sl oliiviõli
1/4 pomelit
1 apelsin
10 kuivatatud aprikoosi
7-8 salveilehte
väike peotäis röstitud mandleid
soola ja musta pipart
Apelsinivinegrett:
0,5 apelsini
0,5 dl oliiviõli
1 tl mett
soola ja pipart

Valmistamine

Loputa läätsed sõelal külma rohke vee all ja keeda soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta sõelal ja lase jahtuda.

Lõika Brüsseli kapsad neljaks sektoriks, laota ahjuvormi. Pese apelsin, kuivata ja riivi koor. Nirista väheke oliiviõli kapsastele ja sega läbi riivitud apelsinikoorega. Maitsesta soola ja pipraga. Sega läbi ning rösti ahjus 200 kraadi juures u 15 minutit. Lõika aprikoosid ja salveilehed ribadeks. Puhasta pomel koorest ja kiledest ning murenda sektorid. Fileeri kooritud apelsin tükkideks.

Apelsinivinegreti jaoks pressi poolest apelsinist välja 2 sl mahla. Sega ülejäänud kastmeainetega ühtlaseks. Laota kapsasektorid, pomeli- ja apelsinitükid, mandlid, läätsed ja salvei vaagnale ning nirista kastmega üle. Sega läbi ja serveeri koos ahjusooja lihaga.

 

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa