EST

Retseptid

Bulgurisalat sealihaga

Koostisosad

1-2 EXTRA PROTEIN POWER minutipihv
1 dl bulgurit
2 rohelise sibula vart
1 suvikõrvits
1 punane paprika
30 g värsket spinatit
2x 0,5 tl garam masala maitsesegu
2 dl köögiviljapuljongit või vett
õli, soola, pipart
Serveerimiseks:
sidrunimahla
maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Tõsta liha u 30 minutit enne toidu valmistamist külmikust välja ja maitsesta kergelt soola ning 0,5 tl garam masala maitseseguga. Vala bulgurile puljong või vesi, lisa 0,5 tl garam masalat ning maitsesta kergelt soolaga. Lase keema tõusta, seejärel kata pott kaanega, tõsta tulelt ning lase u 10 minutit paisuda. Samal ajal valmista ülejäänud komponendid. Kummuta pannil väike kogus õli, kuivata liha kergelt majapidamispaberiga ja prae mõlemalt poolt u 3 minutit. Eemalda liha pannilt ja lase enne lahti lõikamist veidi puhata. Pannile lisa aga tükeldatud köögiviljad ja hakitud rohelise sibula alumine heledam osa. Kuumuta minutijagu, nii et köögiviljad saaksid vaid kergelt kuuma ja jääksid krõmpsud. Sega köögiviljad bulguriga ja serveeri koos minutipihviga – soovi korral lõika see juba enne serveerimist viiludeks. Pigista toidule veidi sidrunimahla, puista peale hakitud rohelist sibulat ning kõrvale paku maitsestamata jogurtit.

 

Retsept ja foto: Britt Paju