Retseptid
Grillitud ananassi ja paprikaga burger
Neljale
Koostisosad
4 | Leiburi Brioche burgerikuklit |
4 | Klassikaline grillburger veiselihast |
4 viilu | Epiim Special juustu |
4 | ananassiviilu |
2 | magusat punast paprikat* |
4 tl | suhkrut |
"Frillice" salatit | |
Kaste: | |
3 sl | Felix Tomatiketšupit |
3 sl | majoneesi |
1 sl | Felix Malbe sinepit |
1 sl | sidrunimahla |
näpuotsaga | cayenne'i pipart |
Valmistamine
Sega kokku kaste. Puista ananassiviiludele veidi suhkrut. Poolita paprikad, eemalda seemned ja määri viljaliha kergelt õliga. Grilli burgerid vastavalt pakendi juhistele. Kui kotlettidel teise poole keerad, kata küpsenud pool juustuga ja lase sellel sulada, kuni burger lõplikult valmib. Tõsta grillile ka ananassiviilud ja paprikapooled. Grilli paprikat mõne minuti jooksul, kuni see on pehmenenud, lase veidi seista ja eemalda soovi korral nahk. Anna ananassile grillil vaid kiirelt kuuma, kuni ta saab kerge jume ja mõned karamellised grillijutid. Kuumuta kiirelt ka kuklipooled.
Määri kuklipooltele kaste ja tõsta alumistele pooltele burgerikotletid, nendele grillitud ananass, paprika ja salat. Kata burgerid pealmiste kuklipooltega ja kinnita soovi korral grilltikuga.
*) – võid värske paprika grillimise asemel kasutada ka juba valmis grillitud konserveeritud paprikat.
Retsept ja foto: Britt Paju