EST

Retseptid

Grillitud baklažaani ja pestoga burger

Neljale

Koostisosad

4 Leiburi Burgerikuklit seesamiseemnetega
400 g Rakvere Extra Protein Power veisehakkliha
3 sl pestot
4 viilu Itaaliapärane toorsuitsupeekon
4 viilu Epiim Eesti juustu
4 sl Felix Tomatiketšupit
4 u 1 cm laiust baklažaaniviilu
4 tomativiilu
"Frillice" salatit
basiilikulehti

Valmistamine

Maitsesta baklažaaniviilud kergelt soolaga. Sega hakkliha 2 sl pestoga ja vormi saadud massist 4 ühesuurust burgerikotletti, mis oleksid läbimõõdult veidi suuremad kui burgerikukkel, sest kuumuse mõjul kotleti mõõt veidi kahaneb. Küpseta grillil või pannil mõlemalt poolt 2-3 minutit. Peale teise poole keeramist lisa juust ja lase sellel sulada kuni kotlet valmib. Kuivata baklažaanid soola mõjul eraldunud veest majapidamispaberi abil ja küpseta burgerikotlettidega samal ajal, vahepeal pöörates. Grillitud baklažaaniviilud määri järele jäänud pestoga. Soojenda grillil kuklipoolikud ja kata ketšupiga. Tõsta alumistele kuklipooltele kotletid, neile baklažaaniviilud, tomativiilud ja „Frillice“. Kata pealmiste kuklipooltega ja kinnita soovi korral grilltikkudega.

Retsept ja foto: Britt Paju