Retseptid
Grillitud baklažaani ja pestoga burger
Neljale
Koostisosad
4 | Leiburi Burgerikuklit seesamiseemnetega |
400 g | Rakvere Extra Protein Power veisehakkliha |
3 sl | pestot |
4 viilu | Itaaliapärane toorsuitsupeekon |
4 viilu | Epiim Eesti juustu |
4 sl | Felix Tomatiketšupit |
4 u 1 cm laiust | baklažaaniviilu |
4 | tomativiilu |
"Frillice" salatit | |
basiilikulehti |
Valmistamine
Maitsesta baklažaaniviilud kergelt soolaga. Sega hakkliha 2 sl pestoga ja vormi saadud massist 4 ühesuurust burgerikotletti, mis oleksid läbimõõdult veidi suuremad kui burgerikukkel, sest kuumuse mõjul kotleti mõõt veidi kahaneb. Küpseta grillil või pannil mõlemalt poolt 2-3 minutit. Peale teise poole keeramist lisa juust ja lase sellel sulada kuni kotlet valmib. Kuivata baklažaanid soola mõjul eraldunud veest majapidamispaberi abil ja küpseta burgerikotlettidega samal ajal, vahepeal pöörates. Grillitud baklažaaniviilud määri järele jäänud pestoga. Soojenda grillil kuklipoolikud ja kata ketšupiga. Tõsta alumistele kuklipooltele kotletid, neile baklažaaniviilud, tomativiilud ja „Frillice“. Kata pealmiste kuklipooltega ja kinnita soovi korral grilltikkudega.
Retsept ja foto: Britt Paju