EST

Retseptid

Grillitud lihaveise välisfilee kirsi-ingverikastmega

Tase: null

Koostisosad

700 g Lihaveise välisfilee
Grilliõli (Santa Maria)
Kaste:
300g Kirsid
1dl Vesi
1sl Suhkur
Ingver
0,5 dl Punane vein
2tl Sinep
1sl Mesi
1,5tl Maisitärklis

Valmistamine

1. Lõika filee 2 cm paksusteks lõikudeks, pintselda õliga ja jäta mõneks minutiks minutiks seisma.
2. Kasteme tarvis pane marjad vähese vee ja suhkruga keema, lisa vein. Hauta keskmisel kuumusel 10-15 minutit. Lisa riivitud ingver, mesi ja sinep. Kuumuta veel 5 minutit. Suru segu läbi sõele.
3. Grilli liha mõlemalt poolt 3-5 minutit, aeg-ajalt õliga pintseldades. Maitsesta soola(helveste) ja värskelt jahvatatud musta pipraga.