Retseptid
Grillitud lihaveise välisfilee kirsi-ingverikastmega
Tase: null
Koostisosad
700 g | Lihaveise välisfilee |
Grilliõli (Santa Maria) | |
Kaste: | |
300g | Kirsid |
1dl | Vesi |
1sl | Suhkur |
Ingver | |
0,5 dl | Punane vein |
2tl | Sinep |
1sl | Mesi |
1,5tl | Maisitärklis |
Valmistamine
1. Lõika filee 2 cm paksusteks lõikudeks, pintselda õliga ja jäta mõneks minutiks minutiks seisma.
2. Kasteme tarvis pane marjad vähese vee ja suhkruga keema, lisa vein. Hauta keskmisel kuumusel 10-15 minutit. Lisa riivitud ingver, mesi ja sinep. Kuumuta veel 5 minutit. Suru segu läbi sõele.
3. Grilli liha mõlemalt poolt 3-5 minutit, aeg-ajalt õliga pintseldades. Maitsesta soola(helveste) ja värskelt jahvatatud musta pipraga.