Retseptid
Grillitud mais tšillivõiga
Koostisosad
4 | värsket maisitõlvikut |
2 sl | õli |
50 g | toasooja võid |
1 tl | jahvatatud chipotle tšillipipart või suitsutatud paprikapulbrit |
1 | küüslauguküüs |
1 sl | hakitud peterselli |
soola ja/või soolahelbeid | |
Baby back searibi |
Valmistamine
Maitsevõi valmistamiseks sega või tšillipipra või suitsutatud paprikaga (maitse jääb viimase puhul pigem mahe, aga samuti kerge suitsunüansiga). Pressi või haki peenelt sekka küüslauk ja lisa petersell ning sool. Sega läbi ja aseta soovi korral külmikusse tahenema. Serveerimiseks sobib aga ka pehme või. Tõmba maisitõlvikut katvad lehed üles ja seo nöörijupi abil kinni. Eemalda niitjas säsi ja hõõru mais õliga kokku. Grilli keskmise kuumuse juures hõõguvatel sütel (ettevaatust leegiga – see võib maisilehed põlema pista!) umbes 10-15 minutit. Serveerimisel määri peale maitsevõid ja lisa soolahelbeid ja paku baby back searibi kõrvale.
Retsept ja foto: Britt Paju