Retseptid
Grillitud paprika salat palsamiäädikakastmes
Neljale–kuuele
Koostisosad
Armeenia grillsteik | |
1 | kollane paprika |
1 | punane paprika |
1 | roheline paprika |
Palsamiäädikakaste: | |
1-2 | purustatud küüslauguküünt |
1 sl | palsamiäädikat |
1 sl | oliiviõli |
1 tl | vedelat mett |
soola, pipart | |
Peale: | |
2 sl | röstitud seedermänniseemneid |
Valmistamine
Grilli paprikaid igalt küljelt 4–6 minutit, kuni koor on söestunud. Keera grilltangidega ümber. Tõsta paprikad kaussi ja kata kilega, lase vähemalt 20 minutit jahtuda. Samal ajal sega kokku kastmeained.
Eemalda paprikatelt söestunud nahk (seda on nüüd lihtne teha). Lõika viljad pooleks ja puhasta seemnetest. Lõika paprikad pikkadeks ribadeks või sektoriteks ja lao värve vaheldades vaagnale. Nirista peale kastet, puista üle röstitud seedermänniseemnetega ja serveeri koos lihaga.
NB! Paprikaid saab ka ahjus söestada: see on isegi lihtsam! Küpseta pooleks lõigatud ja seemnetest puhastatud paprikaid ahjuplaadil (kumer pool peal) 250 kraadi juures u 20–25 minutit, kuni paprikapoolikud on pealt kergelt söestunud. Salat maitseb parimalt äsjatehtuna ja kastmega ülevalatuna, aga vajadusel võib selle valmistada ka tund-paar enne serveerimist ja paprikaid kastmes hoida. Võlub kõiki niikuinii!
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa