EST

Retseptid

Hakklihaga täidetud bataadid

Koostisosad

300 g EXTRA PROTEIN POWER seahakkliha
3 bataati
1 paprika
1 sibul
1 küüslauguküüs
3 dl tomatipüreed (passata) või saumikseriga püreestatud konservtomateid
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl kuivatatud punet
näpuotsaga tšillihelbeid või cayenne pipart
oliiviõli
soola, pipart
Serveerimiseks:
hakitud peterselli
maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Pese bataadid, määri kergelt õliga ja torka kahvliga koore sisse mõned augud. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180 kraadi juures u 1h. Lase jahtuda ja seejärel lõika pealt pikkupidi lahti ning eemalda ettevaatlikult sisu.

Haki sibul ja küüslauk peeneks ning kuumuta vähese õliga ja vaisemal tulel pannil u 5 minutit, kuni sibul on klaasjas. Tõsta kuumust ja lisa hakkliha ja pisut soola-pipart ning pruunista mõne minuti jooksul. Lõika paprika u 1 cm suurusteks tükkideks ja lisa koos vürtsköömnete, pune ja tšilliga pannile ning kuumuta veel paar minutit.Lisa kergelt hakitud pehme bataadisisu ja passata ning kuumuta korralikult läbi. Maitsesta.

Täida bataadikoored saadud seguga ja küpseta 200-kraadises ahjus u 10 minutit. Serveeri kohe koos hakitud peterselli ja maitsestamata joguritga. Soovi korral lisa pisut hakitud tšillit.

Retsept ja foto: Britt Paju