Retseptid
Hakklihaga täidetud bataadid
Koostisosad
300 g | EXTRA PROTEIN POWER seahakkliha |
3 | bataati |
1 | paprika |
1 | sibul |
1 | küüslauguküüs |
3 dl | tomatipüreed (passata) või saumikseriga püreestatud konservtomateid |
0,5 tl | jahvatatud vürtsköömneid |
0,5 tl | kuivatatud punet |
näpuotsaga | tšillihelbeid või cayenne pipart |
oliiviõli | |
soola, pipart | |
Serveerimiseks: | |
hakitud peterselli | |
maitsestamata jogurtit |
Valmistamine
Pese bataadid, määri kergelt õliga ja torka kahvliga koore sisse mõned augud. Küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180 kraadi juures u 1h. Lase jahtuda ja seejärel lõika pealt pikkupidi lahti ning eemalda ettevaatlikult sisu.
Haki sibul ja küüslauk peeneks ning kuumuta vähese õliga ja vaisemal tulel pannil u 5 minutit, kuni sibul on klaasjas. Tõsta kuumust ja lisa hakkliha ja pisut soola-pipart ning pruunista mõne minuti jooksul. Lõika paprika u 1 cm suurusteks tükkideks ja lisa koos vürtsköömnete, pune ja tšilliga pannile ning kuumuta veel paar minutit.Lisa kergelt hakitud pehme bataadisisu ja passata ning kuumuta korralikult läbi. Maitsesta.
Täida bataadikoored saadud seguga ja küpseta 200-kraadises ahjus u 10 minutit. Serveeri kohe koos hakitud peterselli ja maitsestamata joguritga. Soovi korral lisa pisut hakitud tšillit.
Retsept ja foto: Britt Paju