EST

Retseptid

Hakklihastrooganov peediga

Koostisosad

1 sibul
2 dl marineeritud peedikuubikuid
1 marineeritud kurk
400 g Veisehakkliha
2 sl tomatipüreed
2 sl nisujahu
6 dl lihapuljongit
musta pipart ja soola
värsket tilli ja lehtpeterselli
1 dl kohvi- või toidukoort, 15%

Valmistamine

Haki sibul, tükelda kurk kuubikuteks. Pruunista hakkliha pannil, lisa ka hakitud sibul ja tomatipüree. Kuumuta veel koos läbi. Puista peale jahu, sega läbi ja kalla peale puljong. Kuumuta keemiseni, lisa marineeritud kurk ja peet. Lisa ka koor ja maitsesta vajadusel veel pipra – soolaga. Hauta veel 15 minutit, lisa hakitud maitseroheline ja serveeri kohe keedetud kartulite, riisi või tatraga. Nostalgiline tomati-kurgi salat hapukoorega sobib siia suurepäraseks lisandiks.

Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa.