Retseptid
Hakklihavorm kartulipudruga
Neljale
Koostisosad
Kartulipuder: | |
1 kg | kartuleid |
3 sl | võid |
2-2,5 dl | piima |
1 tl | soola |
Näpuotsatäis | musta pipart |
Hakklihakaste: | |
600 g | Kodune hakkliha |
1 | suur sibul |
2 | küüslauguküünt |
1 sl | õli |
250 g | külmutatud köögiviljasegu |
1 purk (360 g) | Bolognese kastet |
1 tl | punet |
soola ja musta pipart | |
Juustukaste: | |
1 tl | punet |
1 dl | riivitud juustu |
Valmistamine
Koori kartulid ja lõika tükkideks, keeda kergelt soolakas vees pehmeks. Haki samal ajal sibul ja küüslauk, prae pannil õlis klaasjaks. Lisa hakkliha ning pruunista, maitsesta soola-pipraga. Lisa ka köögiviljad ja tomatikaste, keeda 5 minutit tasasel tulel. Vala kartulitelt vesi ja tambi kartulid pudruks. Sega hulka või ja kuum piim, maitsesta soola-pipraga. Laota hakklihamass suurema võitatud ahjuvormi põhja ning kata kartulipudruga. Raputa üle pune ja riivitud juustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit või kuni juust on sulanud ja vormiroog kaunilt pruunikas.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa