EST

Retseptid

Hakklihavorm kartulipudruga

Neljale

Koostisosad

Kartulipuder:
1 kg kartuleid
3 sl võid
2-2,5 dl piima
1 tl soola
Näpuotsatäis musta pipart
Hakklihakaste:
600 g Kodune hakkliha
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
1 sl õli
250 g külmutatud köögiviljasegu
1 purk (360 g) Bolognese kastet
1 tl punet
soola ja musta pipart
Juustukaste:
1 tl punet
1 dl riivitud juustu

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika tükkideks, keeda kergelt soolakas vees pehmeks. Haki samal ajal sibul ja küüslauk, prae pannil õlis klaasjaks. Lisa hakkliha ning pruunista, maitsesta soola-pipraga. Lisa ka köögiviljad ja tomatikaste, keeda 5 minutit tasasel tulel. Vala kartulitelt vesi ja tambi kartulid pudruks. Sega hulka või ja kuum piim, maitsesta soola-pipraga. Laota hakklihamass suurema võitatud ahjuvormi põhja ning kata kartulipudruga. Raputa üle pune ja riivitud juustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit või kuni juust on sulanud ja vormiroog kaunilt pruunikas.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa