EST

Retseptid

Hapukapsad hakklihaga Võrumaa moodi

Kuuele-kaheksale

Koostisosad

1 kg hapukapsast, nt Kongo talu
150 g odrakruupe
3 keskmist porgandit
600 g Kodune hakkliha
vett
suhkrut, soola, pipart
Praadimiseks:
võid

Valmistamine

Koori ja riivi jämedalt porgandid, prae pannil võis kergelt läbi. Tõsta potti koos hapukapsaga, lisa peale ka sõelal külma vee all pestud kruubid. Kalla peale nii palju vett, et kõik on kaetud. Hauta vaiksel tulel 1,5 tundi, kuni tangud on poolpehmed. Prae ka hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta veel koos läbi, maitsesta kapsas ka vähese suhkruga, et tasakaalustada hapukust. Naudi iseseisva roana või koos keedetud kartulitega.

Retsept: Lia Virkus, foto: Jaan Heinmaa