EST

Retseptid

Harissa kaste

Koostisosad

360 g Lihaveise brisket-steik
1 punane paprika
0,5 tl koriandriseemneid
0,5 tl vürtsköömneid
0,5 tl tavalisi köömneid
1,5 spl oliiviõli
1 väike jämedalt hakitud punane sibul (u 2/3 tassi ehk 90 g)
3 jämedalt hakitud küüslauguküünt
3 tulist punast jämedalt hakitud ja seemnetega tšillipipart
1,5 tl tomatipastat
2 spl värskelt pressitud sidrunimahla

Valmistamine

Aseta paprika ahju väga kuuma grillelemendi lähedusse, keerates seda aeg-ajalt umbes 25 minutit, kuni see on väljast must ja täiesti pehme. Tõsta kaussi, kata toidukilega ja lase jahtuda. Seejärel eemalda paprikalt koor ja seemned.

Pane kuiv praepann madalale kuumusele ja rösti kergelt koriandrit, köömneid ja vürtsköömneid 2 minuti jooksul. Seejärel tõsta need uhmrisse ning jahvata nuiaga pulbriks.

Kuumuta oliiviõli pannil keskmisel kuumusel ning prae sibulat, küüslauku ja tšillilisi 10–12 minutit, kuni need on saanud tumeda suitsuse värvi ja on peaaegu karamelliseerunud.

Viimaks sega kannmikseri või köögikombaini abil kõik kastme koostisosad, kuni segu on ühtlane, vajadusel lisa veidi õli.

Retsept: Tim Bramich

Foto: Toomas Tikenberg