Retseptid
Hea tuju keeks viineritega
Kaheksale–kümnele
Lõbusa näoga juustukeeks on iga peolaua ehteks. Kõige paremini maitseb see samal päeval poolleigena.
Koostisosad
4,5 dl | jahu |
1 tl | küpsetuspulbrit |
150 g | võid |
1,5 dl | piima |
3 | suurt muna |
200 g | riivitud juustu |
1 | väiksem punane paprika |
6 | Rakvere viiner |
soola ja pipart |
Valmistamine
Vooderda väike piklik keeksivorm seest küpsetuspaberiga või määri hoolikalt võiga.
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, veidi soola ja pipart. Lisa toasoe või ning sega mikseriga läbi. Lisa ka piim, munad ja riivitud juust (viimasest tõsta 2 sl enne kõrvale), mikserda ühtlaseks tainaks. Laota kolmandik tainast keeksivormi põhjale.
Lõika paprika varre juurest pikuti pooleks, puhasta valgetest vahekodadest ja seemnetest. Tõsta mõlemad pooled tainale, kumer pool all – nii saad suu. Laota peale teine kolmandik tainast ning suru see paprikatükkidesse ja ka ümberringi. Silu tainas ühtlaseks, et saaksid silmad teha. Selleks lao kolm ja kolm viinerit kõrvuti väikese vahega üksteise järel vormi kahte ritta. Kata ülejäänud tainaga ning puista peale 2 sl kõrvalepandud riivjuustu.
Küpseta ahjus 180° juures 40–50 minutit või kuni küpsetis on kaunilt kuldpruun ning sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase keeksil vormis jahtuda, siis kummuta välja ja lõika viiludeks. Üllatus, üllatus, milline lõbus nägu sulle vastu vaatab! Teeb tuju heaks küll!
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa