EST

Retseptid

Ingveri-pohla pirnid

Koostisosad

1 pakk Tammesuitsune barbecue-verivorst lambasooles
4 pirni
1 dl suhkrut
5-6 dl vett
15-20 g ingverit
1,5 dl pohli (võib ka külmutatud)
1 kaneelikoor
1 väiksema sidruni mahl

Valmistamine

Koori pirnid ja poolita pikuti. Mõõda kastmeained potti ja kuumuta keemiseni, lisa pirnipoolikud ja keeda vaiksel kuumusel u 10 minutit. Lülita kuumus välja ja hoia pirne serveerimiseni leemes. Pirnide ingveri maitse ja roosakas värv lähevad seistes vaid tugevamaks. Nõruta ja serveeri. Leemest võid soovi korral keeta maitsva kastme. Keeda sel juhul vaiksel kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni pool kogusest on aurustunud ja kaste paksenenud. Jälgi kindlasti hoolikalt, et kaste põhja ei kõrbeks. Serveeri koos tammesuitsuste barbecue-verivorstidega.

Retsept: Lia Virkus

Foto: Jaan Heinmaa