EST

Retseptid

Kaheraudsed

Koostisosad

16 tk Rakvere viiner
400 g külmutatud lehttaignaplaate
8 viilu juustu
1-2 tl paprikapulbrit

Valmistamine

Sulata lehttaignaplaadid külmkapis, tõsta ükshaaval lauale. Lõika pooleks, venita piklikumaks. Säti pikema osa peale juustuviil ja 2 viinerit , väikese vahega. Lõika viineripikkuselt mõlemast otsast tainas juustuga lühemaks. Puista peale väheke paprikapulbrit. Tõsta tainas koos juustuga üle ühe viineri ja teiselt poolt tainas vastu, nii et lõikekoht jääb piruka alla. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tee samamoodi valmis ka ülejäänud pirukad. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 220 kraadi juures 10 minutit või kuni pirukad kaunilt kuldpruunid.