EST

Retseptid

Kartuli-kõrvitsatamp juustuga

Kuuele

Koostisosad

600 g puhastatud kõrvitsatükke
600 g kooritud kartuleid
2 küüslauguküünt
50 g võid
100 g riivitud juustu
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:
salveilehti

Valmistamine

Lõika kõrvits ja kartulid suuremateks kuubikuteks. Pane kartulid potti soolaga maitsestatud vette keema, lisa 5 minuti pärast ka kõrvitsad ja kooritud küüslauguküüned ning keeda pehmeks. Kalla osa keeduveest kaussi ära. Tambi kartulid-kõrvitsad vähese veega pudruks, lisa vajadusel keeduvedelikku. Lisa või, lase sulada ja sega ühtlaseks. Maitsesta veel soola ja pipraga. Võid tampi kohe liha kõrvale serveerida või selle ahjuvormi(de)s juustuga üle küpsetada. Viimasel juhul jaga tamp mitmesse väikesse või ühte suurde võiga määritud vormi, puista üle riivitud juustuga ja kaunista iga vorm kahe salveilehega. Gratineeri ahjus 200 kraadi juures 10–15 minutit või kuni juust on kaunilt sulanud.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa