Retseptid
Kartulipakid
Grillil küpsenud kartulipakid sobivad hästi steikide kõrvale!
Koostisosad
6-8 | värsket kartulit |
2 | väikest sibulat |
2-3 | küüslauguküünt |
2 sl | oliiviõli |
4-6 | kirsstomatit |
värsket või kuivatatud rosmariini | |
soola | |
Tomahook-steik rosmariiniga seavälisfileest |
Valmistamine
Koori sibulad ja küüslauk, lõika õhukesteks viiludeks või sektoriteks. Viiluta koorega või kooritud pestud kartulid, sega kausis koos õli, sibula- ja küüslauguviilude, kirsstomatisektorite, ürtide ja soolaga. Lao kartuliviilud neljale kahekordsele fooliumitükile. Vajuta pakid otsast peaaegu kinni ning grilli, kuni kartulid on pehmed. Võid kartuleid enne ka 5 minutit keeta, nii edeneb grillimine kiiremini. Grillimise lõppfaasis ava pakid pealt, et kartul ja sibul kaunilt pruunistuks.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa