EST

Retseptid

Kevadlilleline pitsa viineritega

Kahele

Valmistusaeg: 5 minutit + 3–5 minutit ahjus

Valmib kiirelt ja lihtsalt! Lihtne ka lastel endil valmistada!

Tase: Kerge

Koostisosad

2 tortiljat (nt Santa Maria)
100 g ehk u pool karpi Merevaiku
3-4 sl ketšupit
u 2 dl riivitud juustu
8-9 Rakvere viiner

Valmistamine

Määri tortiljadele õhuke kiht Merevaiku, jättes väheke äärtest tühjaks. Puista peale riivitud juustu. Poolita ühe pitsa jaoks neli viinerit pikuti ja lõika ühte otsa kolm sälku, keskmine otse ja teised väheke kaldu. Lao viineripoolikud ringikujuliselt pitsale, lõikepooled üleval. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 5 minutit või kuni viinerid on kaunilt tulbikujuliseks avanenud. Tõsta pitsad lõikelauale, pritsi ketšupipudelist viinerite vahele väiksed punased täpid. Lõika pitsad sektoriteks ja naudi kohe kuumalt. Parimad sõrmede vahelt süües!

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa