Retseptid
Kevadlilleline pitsa viineritega
Kahele
Valmistusaeg: 5 minutit + 3–5 minutit ahjus
Valmib kiirelt ja lihtsalt! Lihtne ka lastel endil valmistada!
Tase: Kerge
Koostisosad
2 | tortiljat (nt Santa Maria) |
100 g ehk u pool | karpi Merevaiku |
3-4 sl | ketšupit |
u 2 dl | riivitud juustu |
8-9 | Rakvere viiner |
Valmistamine
Määri tortiljadele õhuke kiht Merevaiku, jättes väheke äärtest tühjaks. Puista peale riivitud juustu. Poolita ühe pitsa jaoks neli viinerit pikuti ja lõika ühte otsa kolm sälku, keskmine otse ja teised väheke kaldu. Lao viineripoolikud ringikujuliselt pitsale, lõikepooled üleval. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 5 minutit või kuni viinerid on kaunilt tulbikujuliseks avanenud. Tõsta pitsad lõikelauale, pritsi ketšupipudelist viinerite vahele väiksed punased täpid. Lõika pitsad sektoriteks ja naudi kohe kuumalt. Parimad sõrmede vahelt süües!
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa