EST

Retseptid

Kihiline vormiroog

Koostisosad

500g Rakvere viiner
100g Porgand
300g Kartul
200g Suvikõrvits
100g Mugulsibul
150g Eesti juust (riivitud)
2dl Kanapuljong
2dl Vahukoor

Valmistamine

1. Puhasta aedviljad. Lõika kartul, porgand, suvikõrvits 1cm kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ja prae aedviljad küpsemisjärjekorras kokku 10 minutit.
2. Haki sibul peeneks ja pruunista õlis paar minutit.
3. Kalla praetud sibulale puljong, kuumuta keemiseni ja lisa juurde vahukoor. Keeda tasesel tulel 5 minutit siis sega juurde riivitud juust ja keeda veel paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Võta ahjupott, määri see kergelt õliga ning laota põhja aedviljad. Aseta peale pooleks lõigatud viinerid ja kalla peale sibula-juustu kaste.
5. Kuumuta ahi 180 C-ni ja küpseta vormirooga 15 minutit, siis tõsta ahjutemperatuuri 200 C–ni ja küpseta veel 5-10 minutit.

Vormirooga võib valmistada väikestes vormides, igaühele individuaalselt. Juurde võib serveerida värsket salatit.