Kiire koka viineriminestroone

4
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Minestroone on Itaalia köögist pärinev supp, millel on hästi palju koostisosi. Siit leiad selle lihtsa, aga maitsva supi lihtsustatud versiooni, mis sisaldab viinereid ja millega saab hakkama igaüks.

Koostisosad

1 sibul
1-2 küüslauguküünt
1 pakk (400 g) külmutatud köögiviljasegu
250 g Lihakas viiner
1 l köögiviljapuljongit
1,5 dl sarvmakarone
2-3 sl ketšupit
1 tl suhkrut
0,25 tl purustatud musta pipart
1-2 sl õli praadimiseks
Serveerimiseks:
värsket tilli-peterselli
Soovi korral:
hapukoort

Valmistamine

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Pruunista poti põhjas õlis. Lisa külmutatud köögiviljad ja kuumuta õlis läbi. Kalla peale kuum puljong, kuumuta keemiseni. Lisa potti ka makaronid ja viilutatud viinerid. Keeda 8–10 minutit või kuni sarvekesed on pehmed.

Maitsesta supp ketšupi, suhkru ja pipraga, sega läbi. Tõsta supp kausikestesse ning puista peale hakitud maitserohelist. Soovi korral serveeri hapukoorega.