EST

Retseptid

Kiire veiseliha smoor

Tase: null

Koostisosad

400g Veisehakkliha
70g Taluvõi
1dl Punane vein
1dl Vesi
150g Porgand
75g Mugulsibul
0,01 Küüslauk
1tk Loorber
½ tk Kaneelikoor
½ tl Rosmariin
½ tl Sinepiseemned
4 tera Kadakamarjad (purustatud)
1spl Puljongimaitseaine (nt. Santa Maria)

Valmistamine

1. Puhasta porgand ja sibul ning haki väikesteks kuubikuteks. Küüslauk haki peeneks.
2. Kuumuta vesi keemiseni, lisa juurde vein ning puljongimaitseaine. Keeda paar minutit.
3. Kuumuta pannil pool kogust võid, lisa juurde porgand, sibul, küüslauk ja prae 5 minutit. Lisa juurde hakkliha ja prae veel 5 minutit.
4. Kalla hakkliha juurde eelnevalt keedetud vein ja lisa maitseained ning hauta tasasel tulel 10 minutit.
5. Enne väljastamist lisa juurde järelejäänud või.

Juurde serveeri kartulipüreed ja pohlamoosi.