EST

Retseptid

Kikerhernesalat mee-sinepi vinegretikastmes

Koostisosad

Sinepises BBQ-marinaadis grill-liha
1 purk (400 g) konserveeritud kikerherneid
paar suurt peotäit värskeid beebispinatilehti
0,5 pikka kurki
200 g punaseid kirsstomateid
1 väike punane sibul
paar peotäit hakitud värsket lehtpeterselli
Mee-sinepi vinegretikaste:
2 sl oliiviõli
1 sl palsamiäädikat
1 tl Dijoni sinepit
1 tl vedelat mett
1-2 purustatud küüslauguküünt
soola, pipart

Valmistamine

Nõruta kikerherned ja loputa sõelal rohke voolava vee all. Koori, poolita ja viiluta kurk, poolita kirsstomatid. Koori sibul, poolita ja lõika peenteks ratasteks. Sega kõik kikerherneste, spinati ja peterselliga. Valmista salatikaste, maitsesta soola ja pipraga ning sega salatisse.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa