Retseptid
Kikerhernesalat mee-sinepi vinegretikastmes
Koostisosad
Sinepises BBQ-marinaadis grill-liha | |
1 purk (400 g) | konserveeritud kikerherneid |
paar suurt peotäit | värskeid beebispinatilehti |
0,5 | pikka kurki |
200 g | punaseid kirsstomateid |
1 | väike punane sibul |
paar peotäit | hakitud värsket lehtpeterselli |
Mee-sinepi vinegretikaste: | |
2 sl | oliiviõli |
1 sl | palsamiäädikat |
1 tl | Dijoni sinepit |
1 tl | vedelat mett |
1-2 | purustatud küüslauguküünt |
soola, pipart |
Valmistamine
Nõruta kikerherned ja loputa sõelal rohke voolava vee all. Koori, poolita ja viiluta kurk, poolita kirsstomatid. Koori sibul, poolita ja lõika peenteks ratasteks. Sega kõik kikerherneste, spinati ja peterselliga. Valmista salatikaste, maitsesta soola ja pipraga ning sega salatisse.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa