EST

Retseptid

Köögivilja-peekonivardad ürdikastmega

Koostisosad

10 viilu Ameerikapärane toorsuitsupeekon
8 šampinjoni, jalg eemaldatud
6 pehmet kuivatatud ploomi
0,5 väiksemat suvikõrvitsat
1 tükeldatud punane paprika
või
4 minipaprikat
1 küps virsik
1 punane sibul
100 g sinihallitusjuustu (või kitsejuustu)
Kaste:
2 sl kappareid
1 dl oliiviõli
peotäis värsket ürdisegu ( basiilik, tüümian, petersell)
Lisaks balsamico kastet, oliiviõli, musta pipart

Valmistamine

Leota 4-6 puidust grillvarrast eelnevalt 30 minutit. Poolita peekoniviilud. Tõsta sinihallitusjuust või kitsejuust (vastavalt sellele, mida ise eelistad) ploomidele ja seenekübara alumisele osale. Mässi mõlemad peekonisse. Eemalda virsikukivi, lõika vili kuueks sektoriks ja keera samuti peekoni sisse. Koori sibul ja lõika kaheksaks sektoriks. Lõika suvikõrvits paksemateks viiludeks ja tükelda paprika, kui sa ei kasuta minipaprikaid (need võid terveks jätta). Lükka pooltele varrastest vaheldumisi paprika, virsik ja pooled punase sibula viiludest. Ülejäänud varrastele lükka peekonisse keeratud seened ja ploomid vaheldumisi sibula ja suvikõrvitsaga. Surista kastmekoostisained saumikseriga ühtlaseks. Grilli vardaid keskmisel kuumusel, kuni peekon on krõbe (võid vardaid grillimise ajal ka sortsu balsamicoga segatud õliga pintseldada). Serveeri grillvardaid koos kappari-ürdikastmega ning tripsuta peale balsamicot.

Retsept ja foto: Britt Paju