Retseptid
Köögiviljad ja lihapallid teriyakikastmes
Koostisosad
1 pakk | Lihakas lihapallid |
2 sl | õli |
suur peotäis brokoliõisikuid | |
1 dl | külmutatud herneid, sulatatud |
8 | šampinjoni, tükeldatud |
4 | rohelise sibula vart |
2 cm | viil ingverit, kooritud ja hakitud |
1 | küüslauguküüs |
1 dl | teriyakikastet |
sorts sidruni- või laimimahla | |
2 dl pikateralist riisi |
Valmistamine
Lisa riisile 4 dl keevat vett, sorts õli ja pisut soola. Kata kaanega ning keeda u 10 minutit madalal tulel. Keera kuumus maha ja lase veel 10 minutit tõmmata. Tõsta brokoliõisikud keevasse vette ning klase paar minutit muliseda. Kurna sõelal ja vala üle külma veega, et roheline värv erksamaks muutuks.
Pruunista lihapallid 1 sl õlis ja tõsta kõrvale. Kuumuta pannil teine sl õli ja lisa küüslauk, ingver, seened ja rohelise sibula hakitud alumine osa. Paari minuti pärast lisa brokoli, lihapallid, teriyakikaste ja sorts sidrunimahla. Kuumuta paar minutit, lisa herned ja reveeri koos riisiga. Peale puista veel hakitud rohelist sibulat.
Retsept ja foto: Britt Paju