Kooreklops

3-4
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

400 g Veiseklops
2 sl (kuhjaga) jahu
2 sl õli
2 suuremat sibulat
4 dl vett või veisepuljongit
1-2 dl hapukoort
soola, musta pipart

Valmistamine

Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil klaasjaks ja laota hautamispoti põhja.
Lao lihaviilud lõikelauale, lõika risti kiudu kaheks või kolmeks ning maitsesta soola-pipraga.
Sega supitaldrikus jahu vähese soolaga ja paneeri lihatükid segus. Kuumuta õli pannil, pruunista lihalõigud mõlemalt poolt ning tõsta hautamispotti sibulate peale. Kalla praepannile vesi või puljong, kuumuta keemiseni ja lisa potti.
Hauta liha pliidil või ahjus 160 kraadi juures vaevalt keevana pehmeks (u 1 tund), proovi küpsust terava noaotsaga.
Tõsta lihatükid taldrikule ning lisa segades kastmele hapukoor, maitsesta veel soola ja pipraga. Tõsta liha tagasi potti ning kuumuta kõike koos veel mõni minut. Paku juurde keedetud kartuleid ja tomati-kurgisalatit.