EST

Retseptid

Kõrvitsa-õunasupp peekoniga

Püreesupp, mis valmis suuresti ahjus ja peaaegu iseenesest.

Koostisosad

0,5 kg kõrvitsat
1 õun
2 viilu Ameerikapärane toorsuitsupeekon
1 sibul
1 küüslaugupea
salveid
2 dl köögiviljapuljongit

Valmistamine

Koori kõrvits, sibul ja ka õun, kui see on paksema koorega. Lõika kõik suuremateks tükkideks. Pane tükeldatud kõrvits, õun, sibul, koorimata küüslaugupea, salveilehed ja peekoniviilud suurele ahjupannile. Nirista peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni kõik koostisained on pehmenenud ja peekon krõbe. Eemalda peekon ja mõned salveilehed, et neid hiljem kaunistusena kasutada. Püreesta ülejäänud koostisained koos kuuma puljongiga kannmikseris. Vala segu korraks potti ja kuumuta uuesti. Maitsesta vajadusel veel. Serveeri koos krõbedate peekoniviilude ja salveilehtedega.

Retsept on raamatust “Peekoni 50 krõbedat varjundit”
Ajakirjade Kirjastus, autorid: Britt Paju ja Lia Virkus