EST

Retseptid

Kreemjas hernesupp koodilihaga

Koostisosad

1 pakk Seatagakoot
500 g kollaseid herneid
2 sibulat
200 g kaalikat
2 porgandit
1 naeris
tüümiani
1 sl sinepit
päts sepikut
praadimiseks võid
soola-pipart

Valmistamine

Puhasta kõik köögiviljad ja lõika väikesteks kuubikuteks.
Pane herned ja koot 2,5 liitri külma veega tulele. Lase
vaikselt podiseda ja riisu hoolikalt vaht. Maitsesta 2 tl
soolaga. Ühe tunni pärast lisa pannil pisut pruunistatud
köögiviljad ja tüümian. Keeda vaiksel tulel veel tunnike.
Võta koot supist välja ja lase veidi jahtuda. Eemalda liha
ning lõika väikesteks tükkideks. Püreesta supp, vajadusel
lisa keedetud vett. See etapp on vabatahtlik. Lisa must
pipar ja sinep ning kontrolli maitset. Serveeri koos võis
praetud saiakuubikute ja lihatükkidega.