EST

Retseptid

Kreemine tomatisupp krõbeda peekoniga

 

 

Koostisosad

150 g Toorsuitsupeekoni kuubikud
1 sibul
paar küüslauguküünt
800 g purustatud tomateid
3-4 sl tomatipastat
500 ml veise- või kanapuljongit
200 ml vahukoort
100 g toorjuustu/kreemjat kitsejuustu/sulatatud suitsujuustu (määrdejuust)
soola
suhkrut
oliiviõli praadimiseks
Soovi korral:
erinevaid maitseaineid (basiilik, pune, majoraan)

Valmistamine

Kuumuta paksupõhjalises potis õli, pruunistage selles sibul ja küüslauk. Lisage purustatud tomatid, tomatipasta ning puljong. Keetke madalal tulel pool tunnikest. Lisage vahukoor ning laske keema tõusta. Maitsestage soola ning suhkruga. Keerake kuumus väga madalaks või lülitage välja ning lisage ka kreemjuust. Segage, kuni see on sulanud ning serveerige koos praetud peekonikuubikutega.

Retsept ja foto: toidublogija Getter Madison, https://thymeout.ee/