Retseptid
Kruubisalat peedi ja kitsejuustuga
Neljale
Koostisosad
200 g | odra- või speltakruupe |
200 g | marineeritud peeti |
0,5 | punast peeti |
100 g | kitsejuustu |
Värskeid mangoldi või rukolalehti | |
Värset tüümianit | |
0,5 dl | toiduõli |
2-3 sl | sidrunist pressitud mahla |
soola, musta pipart | |
Eesti Rahwa grillvorst |
Valmistamine
Keeda kruubid pehmeks, nõruta ja jäta jahtuma. Samal ajal tükelda peet ribadeks, tükelda ka kitsejuust. Lõika sibul õhukesteks ribadeks. Sega kõik kokku, lisa õli ja sidrunimahl, maitsesta soola – pipraga, samuti hakitud värske tüümianiga. Kõige viimaks sega hulka värsked salatilehed.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa