EST

Retseptid

Läätsesalat

Naudi liha koos värske ja särtsaka läätsesalatiga!

Koostisosad

2 dl läätsesid (soovitatavalt musti beluuga läätsesid)
1 punane sibul
1 punane sibul
roheline jalapeno
Peotäis hakitud värsket lehtpeterselli
Kaste:
3 sl oliiviõli
0,5 sidruni mahl
või
1-2 sl veiniäädikat
vahtrasiirupit
soola ja musta pipart
2 küüslauguküünt
Seatiib jalapenoga

Valmistamine

Pese läätsed sõelal voolava vee all ja keeda peaaegu pehmeks ehk al dente (15–20 minutit). Puhasta jalapeno seemnetest ja vaheseintest. Riivi kooritud küüslauk, sega kastmeainetega ning seejärel koos jalapenoviilude ja läätsedega, maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka lehtpetersell, paprika- ja sibularibad. Naudi!

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa