Retseptid
Läätsesalat
Naudi liha koos värske ja särtsaka läätsesalatiga!
Koostisosad
2 dl | läätsesid (soovitatavalt musti beluuga läätsesid) |
1 | punane sibul |
1 | punane sibul |
roheline jalapeno | |
Peotäis | hakitud värsket lehtpeterselli |
Kaste: | |
3 sl | oliiviõli |
0,5 | sidruni mahl |
või | |
1-2 sl | veiniäädikat |
vahtrasiirupit | |
soola ja musta pipart | |
2 | küüslauguküünt |
Seatiib jalapenoga |
Valmistamine
Pese läätsed sõelal voolava vee all ja keeda peaaegu pehmeks ehk al dente (15–20 minutit). Puhasta jalapeno seemnetest ja vaheseintest. Riivi kooritud küüslauk, sega kastmeainetega ning seejärel koos jalapenoviilude ja läätsedega, maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka lehtpetersell, paprika- ja sibularibad. Naudi!
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa