EST

Retseptid

Lehttaina-lihapalliampsud

Tase: null

Koostisosad

400g Kodune hakkliha
2sl tomatioliivi
kastet
soola
musta pipart
500g pärmilehttainast
1 muna
seesamiseemneid

Valmistamine

Kui tavaliselt oleme harjunud lehttaina sisse viinereid peitma, siis sel korral võiks katset teha lihapallidega. Tulemuseks on vahvad murumunad, mida on lahe näiteks laste sünnipäeval või koolilõpupeol serveerida. Retsepti järgi valmib lihapalle 25 tk.

Sega hakkliha tomatikastmega ning maitsesta soola ja musta pipraga. Aseta tainas jahusele tööpinnale ja rulli vähemalt poole suuremaks ehk 3 mm paksuseks. Lõika tainas umbes 8 x 8 cm suurusteks ruutudeks, tõsta iga ruudu keskele teelusikatäis hakkliha, mähi taina sisse ja aseta ahjuplaadile, liitekohad all. Määri lahtiklopitud munaga, puista peale seesamiseemneid ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.