Retseptid
Lehttaina-lihapalliampsud
Tase: null
Koostisosad
400g | Kodune hakkliha |
2sl | tomatioliivi |
kastet | |
soola | |
musta pipart | |
500g | pärmilehttainast |
1 | muna |
seesamiseemneid |
Valmistamine
Kui tavaliselt oleme harjunud lehttaina sisse viinereid peitma, siis sel korral võiks katset teha lihapallidega. Tulemuseks on vahvad murumunad, mida on lahe näiteks laste sünnipäeval või koolilõpupeol serveerida. Retsepti järgi valmib lihapalle 25 tk.
Sega hakkliha tomatikastmega ning maitsesta soola ja musta pipraga. Aseta tainas jahusele tööpinnale ja rulli vähemalt poole suuremaks ehk 3 mm paksuseks. Lõika tainas umbes 8 x 8 cm suurusteks ruutudeks, tõsta iga ruudu keskele teelusikatäis hakkliha, mähi taina sisse ja aseta ahjuplaadile, liitekohad all. Määri lahtiklopitud munaga, puista peale seesamiseemneid ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.