Retseptid
Lihapallid täisteraspagettidega
Koostisosad
1 | sibul |
1 | küüslauguküüs |
1 | varsselleri vars |
1 | porgand |
400 g | purustatud konservtomateid |
2 dl | vett |
1 sl | palsamiäädikat |
200 g | täisteraspagette |
Lihapallid: | |
300 g | Taine seahakkliha |
1 | küüslauguküüs |
1 | muna |
1 sl | täistera kaerajahu |
1 sl | Dijoni sinepit |
1 tl | Worcesteri kastet |
0,5 tl | punet |
Lisaks: | |
oliiviõli | |
Parmesani | |
soola, pipart | |
basiilikulehti | |
hakitud varsselleri lehti või peterselli |
Valmistamine
Lihapallide valmistamiseks riivi või pressi küüslauk ja lisa koos teiste koostisosadega hakklihale. Sega hoolikalt ja vormi märgade käte vahel u 20 lihapalliks. Pruunista õlis u 5-6 minuti jooksul.
Kastme valmistamiseks kuumuta keskmiselt kuumal pannil väheses õlis hakitud sibul, küüslauk, seller ja riivitud porgand. Sega aeg-ajalt u 5-7 minuti jooksul, kuni köögiviljad on pehmenenud. Lisa tomatid ja vesi ning kuumuta tasasel tulel u 15 minuti jooksul. Maitsesta soola, pipra ning palsamiäädikaga ja töötle blenderi või saumikseri abil ühtlaseks.
Keeda soolaga maitsestatud vees spagetid vastavalt pakendi juhistele valmis ja kurna. Kuumuta tomatikaste koos lihapallidega keemiseni ja sega pool kastmest (ilma lihapallideta) spagettidega. Jaga spagetid taldrikutele ja tõsta peale lihapallid koos ülejäänud kastmega. Puista üle riivitud parmesani ja maitserohelisega ning serveeri kohe.
Retsept ja foto: Britt Paju