Lihapallid täisteraspagettidega

Britt Paju Britt Paju

Koostisosad

1 sibul
1 küüslauguküüs
1 varsselleri vars
1 porgand
400 g purustatud konservtomateid
2 dl vett
1 sl palsamiäädikat
200 g täisteraspagette
Lihapallid:
300 g Taine seahakkliha
1 küüslauguküüs
1 muna
1 sl täistera kaerajahu
1 sl Dijoni sinepit
1 tl Worcesteri kastet
0,5 tl punet
Lisaks:
oliiviõli
Parmesani
soola, pipart
basiilikulehti
hakitud varsselleri lehti või peterselli

Valmistamine

Lihapallide valmistamiseks riivi või pressi küüslauk ja lisa koos teiste koostisosadega hakklihale. Sega hoolikalt ja vormi märgade käte vahel u 20 lihapalliks. Pruunista õlis u 5-6 minuti jooksul.

Kastme valmistamiseks kuumuta keskmiselt kuumal pannil väheses õlis hakitud sibul, küüslauk, seller ja riivitud porgand. Sega aeg-ajalt u 5-7 minuti jooksul, kuni köögiviljad on pehmenenud. Lisa tomatid ja vesi ning kuumuta tasasel tulel u 15 minuti jooksul. Maitsesta soola, pipra ning palsamiäädikaga ja töötle blenderi või saumikseri abil ühtlaseks.

Keeda soolaga maitsestatud vees spagetid vastavalt pakendi juhistele valmis ja kurna. Kuumuta tomatikaste koos lihapallidega keemiseni ja sega pool kastmest (ilma lihapallideta) spagettidega. Jaga spagetid taldrikutele ja tõsta peale lihapallid koos ülejäänud kastmega. Puista üle riivitud parmesani ja maitserohelisega ning serveeri kohe.