Retseptid
Lihtne spinatilasanje peekoni ja kodujuustuga
Koostisosad
6 viilu | Itaaliapärane toorsuitsupeekon |
400 g | külmutatud) spinatit |
3 | küüslauguküünt |
1 tl | kuivatatud pune, basiiliku ja rosmariini segu |
440 g | kodujuustu |
200 g | mozzarellat |
50 g | parmesani |
1,5 dl | piima |
1 tl | riivitud sidrunikoort |
6-8 | lasanjeplaati |
soola, pipart, õli |
Valmistamine
Sulata spinat kausi kohale asetatud sõelal, nii et liigne vedelik välja valguks. Pressi võimalikult kuivaks ka juba sulanud mass. Kuumuta pannil või potis 1 sl õli koos hakitud küüslauguga, lisa spinat ja ürdisegu ning kuumuta segades 3-4 minutit.Maisesta segu soola ja pipraga. Sega kokku kodujuust, 150 g riivitud mozzarellat, pool riivitud parmesanikogusest, piim ja riivitud sidrunikoor. Maitsesta segu soolaga. Määri vorminõu* kergelt õliga ja tõsta põhjale pisut juustusegu ja natuke spinatit. Kata lasanjeplaadikihiga ja tüsta sellele vaheldumisi juustu ja spinatisegusid juba julgemalt. Korda tegevust,aga jäta natuke mõlemast segust ka kõige viimase lasanjekihi katteks. Tõsta viimasele kastmekihile järele jäänud mozzarella ning säti peekoniviilud kergelt krussikeeratult kõige peale. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit, kuni juustukate on kuldse jumega ning peekoniviilud kenad ja krõbedad. Serveeri ülejäänud parmesaniga üle puistatult ja soovi korral kaunista värskete basiilikulehtedega.
*) väga hästi sobib sellise lasanje valmistamiseks ka harilik keeksivorm.
Retsepti ja foto autor: Britt Paju