EST

Retseptid

Maasika-kirsstomatisalat

Neljale

Koostisosad

500 g maasikaid
500 g kirsstomateid (soovitatavalt kollaseid ja punaseid)
Peotäis basiilikulehti
Kaste:
3 sl balsamico-kreemi või palsamiveiniäädikat
1 sl (Demerara) suhkrut
0,75 dl külmpressitud oliiviõli
meresoola ja purustatud musta pipart
Äädikamarinaadis šašlõkk

Valmistamine

Pese ja puhasta maasikad. Loputa ka tomatid. Poolita nii tomatid kui maasikad (suuremad lõika sektoriteks). Sega kokku salatikaste– pane ained väiksemasse purki ja loksuta kaane all segamini.  Sega maasikad ja tomatid serveerimiskausis. Rebi basiilikulehed väiksemaks ja puista maasikatele kaussi.  Nirista kaste salatile vahetult enne serveerimist ja sega õrnalt läbi. Jahvata peale pipart ja serveeri kohe.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa