Retseptid
Maasika-kirsstomatisalat
Neljale
Koostisosad
500 g | maasikaid |
500 g | kirsstomateid (soovitatavalt kollaseid ja punaseid) |
Peotäis | basiilikulehti |
Kaste: | |
3 sl | balsamico-kreemi või palsamiveiniäädikat |
1 sl | (Demerara) suhkrut |
0,75 dl | külmpressitud oliiviõli |
meresoola ja purustatud musta pipart | |
Äädikamarinaadis šašlõkk |
Valmistamine
Pese ja puhasta maasikad. Loputa ka tomatid. Poolita nii tomatid kui maasikad (suuremad lõika sektoriteks). Sega kokku salatikaste– pane ained väiksemasse purki ja loksuta kaane all segamini. Sega maasikad ja tomatid serveerimiskausis. Rebi basiilikulehed väiksemaks ja puista maasikatele kaussi. Nirista kaste salatile vahetult enne serveerimist ja sega õrnalt läbi. Jahvata peale pipart ja serveeri kohe.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa