Retseptid
Magus-terav mustikamoos
Valmistusaeg: 10 minutit + jahutamiseks 1 tund
Koostisosad
400 g | mustikaid (värskeid või külmutatud) |
2 | tšillipipart |
3-4 | küüslauguküünt |
0,5 tl | soola |
0,5 tl | musta pipart |
0,25 dl | punase veini äädikat |
500 g | moosisuhkrut |
Mustika-grillribi |
Valmistamine
Tükelda tsillid väikesteks kuubikuteks, tõsta potti. Purusta küüslauguküüned ja lisa koos mustikatega potti. Lase keeda5 minutit, lisa äädikas ja moosisuhkur. Kuumuta uuesti keemiseni ja keeda 3-5 minutit aeg- ajalt segades. Lase jahtuda mõned minutid ja tõsta purki. Säilita külmkapis.
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa