EST

Retseptid

Maksapasteet

Tase: null

Koostisosad

1 karp Veise maks
100 g Rakvere soolapekki
1 sibul
1 porgand
soola
musta pipart
loorberit
50 ml brändit
100 g võid

Valmistamine

Tükelda maks suuremateks ja pekk väiksemateks kuubikuteks. Kuumuta pekikuubikuid potipõhjas, kuni osa rasva on eraldunud. Lisa maks ning pruunista. Maitsesta vähese soola ja pipraga. Lisa kooritud ja jämedalt tükeldatud sibul ja porgand. Kuumuta kiirelt läbi ning lisa mõned loorberilehed ja vett nii palju, et maksatükid oleksid kaetud. Hauta nõrgal kuumusel, kuni maksa valmimiseni. Vahetult enne valmimist lisa brändi ning kuumuta veel paar minutit. Tõsta jahtuma. Lasta kõik paar korda läbi hakklihamasina. Lisada toasoe või ning vahusta mikseriga õhuliseks pasteediks.

Lase hea maitsta!