Retseptid
Maksapasteet
Tase: null
Koostisosad
1 karp | Veise maks |
100 g | Rakvere soolapekki |
1 | sibul |
1 | porgand |
soola | |
musta pipart | |
loorberit | |
50 ml | brändit |
100 g | võid |
Valmistamine
Tükelda maks suuremateks ja pekk väiksemateks kuubikuteks. Kuumuta pekikuubikuid potipõhjas, kuni osa rasva on eraldunud. Lisa maks ning pruunista. Maitsesta vähese soola ja pipraga. Lisa kooritud ja jämedalt tükeldatud sibul ja porgand. Kuumuta kiirelt läbi ning lisa mõned loorberilehed ja vett nii palju, et maksatükid oleksid kaetud. Hauta nõrgal kuumusel, kuni maksa valmimiseni. Vahetult enne valmimist lisa brändi ning kuumuta veel paar minutit. Tõsta jahtuma. Lasta kõik paar korda läbi hakklihamasina. Lisada toasoe või ning vahusta mikseriga õhuliseks pasteediks.
Lase hea maitsta!