EST

Retseptid

Marineeritud paprikasalat

1 liiter

Koostisosad

3 eri värvi paprikat
1 sibul
1,25 dl oliiviõli
1,5 dl naturaalset õuna-siidriäädikat
1-2 küüslauguküünt
0,5 tl valge pipra teri
2 tl suhkrut
1,5 tl soola
1-2 loorberilehte
2 tl hakitud värsket ingverit
Ahjukael suitsupeekoniga

Valmistamine

Pese paprikad, poolita ja puhasta seemnetest. Lõika laiadeks ribadeks. Koori sibul, poolita ja lõika õhukesteks ribadeks. Kalla õli potti, lisa paprikaribad ja sibul. Hauta ilma kaaneta, aeg-ajalt segades, kuni paprika on pehme (umbes 20-30 minutit). Nõruta paprika ja sibul, hoia vedelik alles. Tõsta ribad eelkuumutatud klaaspurki. Kalla vedelik tagasi potti ning lisa äädikas, hakitud küüslauk, pipraterad, suhkur, sool, loorber ja hakitud ingver. Kuumuta kõik koos läbi ja kalla purki paprikate peale. Hoia külmas vähemalt 1 üleöö.

Marineeritud paprikasalat sobib ideaalselt suitsupeekonitükikestega maitsestatud mahlasest seakaelakarbonaadist ahjuprae kõrvale.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa